Dijitalleşme

ŞİRKETLERİN DİJİTALLEŞME SÜRECİNDE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Dijitalleşme, şirketlerin ya da işletmelerin işleyişlerinde iyileştirmeler yapılmasını amaçlamaktadır. Şirketlerin dijitalleşmeye geçiş amacı esasen kurumsal verilerini daha iyi işlemek, zamandan tasarruf etmek, daha çok kitleye ulaşmak, kazancını artırmak olarak sıralanabilir. İş modellerinde dijitale dönüş merkeze dijitali alarak daha verimli çalışmayı beraberinde getirir.

Dijitalleşme sürecinde danışmanlık, kurumların beklentileri doğrultusunda bu dönüşüm sürecinin en iyi şekilde işlemesini sağlamaktır. FASİA Danışmanlık firması olarak, operasyonel verimliliğini artırmak isteyen şirketlere dijital dönüşüm projelerinde destek oluyoruz.

DİJİTALLEŞME NEDİR?

Dijitalleşme Nedir?

Dijitalleşme ya da dijital dönüşüm basitçe, manuel ve analog sistemlerin dijital ortamlarla, yapay zeka ile entegre edilmesidir. Bilgi çağının altın dönemlerinde olduğumuz bu günlerde dijitale geçiş hemen tüm şirketlerin tercih ettiği bir durumdur. Hayatımızın hemen her alanında bizlere kolaylık sağladığı için dijitale dönüş artık günümüzde bir gereksinim haline gelmiştir.

Dijitalleşme, şirketlerin ya da işletmelerin işleyişlerinde iyileştirmeler yapılmasını amaçlamaktadır. Şirketlerin dijitalleşmeye geçiş amacı esasen kurumsal verilerini daha iyi işlemek, zamandan tasarruf etmek, daha çok kitleye ulaşmak, kazancını artırmak olarak sıralanabilir. İş modellerinde dijitale dönüş merkeze dijitali alarak daha verimli çalışmayı beraberinde getirir. Dijitalleşme sayesinde iş süreçlerini yeniden tasarlamak isteyen kuruluşların etkili bir dijital dönüşüm stratejisi oluşturmasına destek olmak için dijital dönüşüm danışmanlığı hizmetleri vermekteyiz. FASİA Yönetim ve Danışmanlık firması olarak, operasyonel verimliliğini artırmak isteyen şirketlere dijital dönüşüm projelerinde destek oluyoruz. Dijitalleşme sürecinde veri bildirimleri dijital formatlara taşınabilir. İş programlarının kişisel ihtiyaçlara ve yaşamına göre belirlenmesi kolaylığını sağlar. Dijital sisteme geçiş noktasında şirketler iş modeli geliştirebilir ve müşteri deneyimlerini çeşitlendirebilmektedir. Artık günümüz koşullarında fiziksel satıştan daha çok e-ticaret ilgi görmeye başlamıştır bu noktada şirketlere ve bireylere çözüm önerileri sunmaktayız. Uzaktan çalışma deneyimi artık sıradan bir çalışma yöntemine dönüşmüştür. Sanayide ve üretimde artık dijitalleşme zorunlu bir hale gelmiştir.

DİJİTALLEŞME SÜRECİNDE DANIŞMANLIK FİRMASININ PROJE İŞLEYİŞİ NASIL OLUR?

Dijitalleşme Sürecinde Danışmanlık Hizmeti

Dijitalleşme sürecine giren bir şirkette öncelikle mevcut olarak kullanılan eski araç ve usullerin yerine yeni teknolojik yöntemler ve uygulamalar entegre edilir. Bu konu hakkında departmanlara öneri ve tavsiyeler sunulur. Dijitalleşmeye geçiş, uygulama ve benimseme aşamalarında şirketlere hedefleriyle uyumlu bir çerçeve oluşturulur.

FASİA Yönetim ve Danışmanlık firması olarak insan deneyimi, dijital süreçlere hakimlik, yapay zeka süreçlerine dair bilgi birikimi, şirketlerin iş süreçlerini ve operasyonlarına dair tecrübemiz ve analiz gücümüz kısacası kurum kültürüne hakimiyet yetkinliklerimiz sayesinde şirketlerin dijitalleşme süreçlerinde en iyi danışmanlık hizmetini vermekteyiz.

Dijitalleşme sürecine hazırlık yapılırken birden bire geçiş elbette söz konusu değildir. Şirket ya da işletme için özveriyle hazırlanmış bir dijital dönüşüm projesi oluşturulması gerekir. Bu süreçte ne kadar dikkatli hazırlanılırsa ilerde kusursuz işleyen bir süreç olması o kadar mümkündür. Bu sayede başarısız bir süreç ortaya çıkması en baştan engellenmiş olur. Sonuç olarak danışan şirketimiz insanlara hizmet eden bir kurumsa onlara en iyi hizmeti sunmak için bilgi ve belgelendirme süreçlerinin en doğru şekilde dijitale dönüştürülmesi gerekir. Burada en önemli nokta her zaman söylediğimiz gibi doğru bir stratejiyle hareket etmek gerektiğidir.

DİJİTALLEŞME SÜRECİNDE NELERE DİKKAT EDİLİR?

Dijitalleşme sürecindeki bir şirketin projesinde dikkat edilmesi gereken önemli birkaç nokta vardır.

Bu noktalar:

Dijitalleşme hedefi olan şirketin beklentileri ve kurum kültürüne sadık bir biçimde uygun bir dijital dönüşüm tekniği belirlemek, kuruma özgü ve kurumun sektördeki uzmanlığını pekiştirecek bir analiz yapmak.

Dijital dönüşüm sürecinin kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi ve kurum kültürünün devamlılığı için, şirket çalışanları, departman yöneticileri ve üst düzey yöneticiler ile iletişime geçilerek onların görev tanımlarını, değerlerini ve kültürel zihniyetlerini anlamak.

DİJİTALLEŞMENİN ŞİRKETLERE SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

Dijitalleşme, şirketlerin bilgi, belge dokümantasyon işlemlerinin, yıl içerisinde düzenlenen faaliyetlerin, ileriye dönük planlanan çalışmaların hepsinin elektronik ortama aktarılarak işlenmesidir. Dijital dönüşüm süreci gerek çalışanlar üzerinde gerek şirket profilinde iş hacminin artmasını sağlar. Bu sayede bütün şirket çalışanlarının verimliliği artar. Zaman konusunda da aynı doğrultuda verimlilik artışı gözlemlenir. Şirketin hizmet verdiği kişi veya kurumlar varsa bu müşterilerine de hızlı, sistematik hizmetler ve geri dönüşler verir. Ekip bazlı çalışmalarda organize olunması gereken konularda hızlı ve orantılı iş bölümü gerçekleşir. En önemlisi de dijitalleşen şirketler daha fazla kişiye ulaşır. Böylece içinde bulunduğu piyasada sürdürdüğü varlığını dijitalleşme sayesinde daha ileriye taşır.

Gizliliğin önemi son zamanlarda epey artmıştır. Bu kapsamda veri güvenliği de şirketler için çok önemlidir. Şirketlerin güvenlik sistemleri, kullanmış oldukları şifre sistemlerinin dijitalleşme sürecinde de güvenli bir şekilde ilerlemesi gereken bir durumdur. Bu sebeple dijital dönüşümün güvenilir şekilde ilerlemesi gerekir.

DİJİTALLEŞME SÜRECİNDE STRATEJİ GELİŞTİRMENİN ÖNEMİ

Bu süreçte şirketin temel stratejilerini belirliyoruz, ileriye dönük hedef koyma konusunda destek oluyoruz. Dijitalleşme sürecinde hedefe ulaşmak adına kullanılacak yöntemlere karar vermelerini sağlıyoruz. Söz konusu yöntemlerin işleyişi için dijital teknikler belirliyoruz. Mevcut kurum kültürüyle uyumlu dijitalleşme süreci başlamış oluyor. Şirketlerin dijitalleşme sürecinde uyum sağlayabilmesi için bütünsellikle hedeflerini belirlemeleri gerekir bunun için de doğru bir strateji geliştirmeleri çok önemlidir. Biz danışmanlık firması olarak bu stratejiyi geliştirmelerinde en büyük desteği sağlamaktayız.

DİJİTALE DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE GELECEK DURUM YOL HARİTASININ ÖNEMİ

Gelecek durum yol haritasında ekibimiz şirketin yarınlarını planlamak adına çeşitli yöntemler kullanarak hayata geçmesi noktasında ilk adımları atmakta. Bu süreçte analiz toplantıları yapılarak faaliyet modeli belirlenir. Öncelikle kullanılacak inisiyatifler oluşturulur ve kıyaslama çalışması yapılır. Raporlar çıkartılarak iyileştirme önerileri envanterleri oluşturulur.  öncelikler belirlenerek yol haritası planlanır. Gelecek durum yol haritası sayesinde şirketlerin ileriye dönük hamlelerini ve hedeflerini belirlemelerinde en uygun planlamayı ve zamanlamayı uygulamaya geçiriyoruz.

Bu Yazıyı paylaş